De ultieme gids voor een ‘Golden’ Visum in Spanje – Vastgoedinvesteringen

white and brown concrete building

Deel dit bericht

Zoals veel andere Europese landen hebben gedaan, heeft Spanje ook een Visa-programma geïntroduceerd, dat tot doel heeft buitenlandse investeerders aan te trekken die langere tijd in Spanje willen verblijven. Het is een autorisatie verleend door de Spaanse overheid aan niet-EU-burgers, waardoor aanvragers kunnen wonen, werken en studeren in Spanje en een weg biedt naar een verblijfsvergunning.

Het visum is beschikbaar voor buitenlanders die een aanzienlijke investering doen in Spanje, zoals het kopen van onroerend goed, investeren in een bedrijf of het creëren van werkgelegenheidskansen. U kunt een Golden Visa voor Spanje aanvragen als u een van de volgende investeringen doet:

Om het aanvraagproces te starten, is het raadzaam om te beginnen nadat het vereiste investeringsbedrag is voldaan. Hoewel toewijding aan de investering essentieel is, hoeft deze op dit moment niet per se te zijn afgerond. Het is belangrijk op te merken dat de vroegst toegestane aanvraagperiode drie maanden voorafgaand aan de geplande reis naar Spanje is.

SPANJE VERBLIJF VIA ONROEREND GOED

De meest voorkomende route voor het verkrijgen van Spaanse verblijfsvergunning is door onroerend goed te kopen ter waarde van minstens €500.000. Dit kan een enkele eenheid zijn of een combinatie van meerdere eenheden die opgeteld het vereiste half miljoen overschrijden.

Om aan de vereiste te voldoen, is het noodzakelijk bewijs van eigendom te leveren door een certificaat te verkrijgen bij het Spaanse Kadaster. Dit certificaat moet expliciet vermelden welk bedrag is betaald voor het onroerend goed. Ook kunnen wij u ondersteunen bij dit proces.

Wat kan ik met een Golden Visa?

Er zijn tal van voordelen die u zult hebben zodra u de Golden Visa hebt verkregen:

U krijgt een tijdelijke verblijfsvergunning voor in Spanje, waardoor u in het land kunt wonen, werken en studeren.

U zult ook de vrijheid hebben om binnen het Schengengebied te reizen, dat 26 Europese landen omvat, zonder de noodzaak van extra visa of vergunningen.

De voordelen van de G Visa zullen ook gelden voor uw gezin, waardoor uw directe gezinsleden, inclusief echtgenoten en afhankelijke kinderen, zich bij de hoofdaanvrager in Spanje kunnen voegen.

Hoe lang kan ik in Spanje verblijven met een Golden Visa?

Dit visum stelt u in staat om ten minste één jaar in Spanje te verblijven. Na deze periode kunt u een verblijfsvergunning aanvragen met een initiële duur van 2 jaar, en zodra u tijdelijke verblijfsvergunning hebt gehouden gedurende vijf jaar, komt u in aanmerking voor permanente verblijfsvergunning. Na tien jaar permanent verblijf kunt u een aanvraag indienen voor het verkrijgen van het Spaanse staatsburgerschap.

Wat zijn de vereisten om een Golden Visa aan te vragen?

Om de Gouden Visa te verkrijgen, moet u voldoen aan de vereiste voorwaarden, namelijk een minimum nettobelegging van 500.000 euro uitvoeren, niet in een onregelmatige situatie verkeren op het Spaanse grondgebied en ouder zijn dan 18 jaar. U mag ook geen strafblad hebben in Spanje of in de landen waar u de afgelopen vijf jaar hebt verbleven. U moet een openbare of particuliere ziektekostenverzekering hebben bij een in Spanje geautoriseerde verzekeringsmaatschappij, en u moet voldoende economische middelen hebben om uzelf te onderhouden tijdens de verblijfsperiode in Spanje. En tot slot, u moet de bijbehorende vergoeding betalen voor de verwerking van het visum. Wij kunnen u met dit gehele proces ondersteunen.

Hoe kunnen wij u hiermee helpen?

Bij Tribeca Living kunnen we u helpen bij het zoeken naar uw investeringspand en ervoor zorgen dat u in aanmerking komt voor het Golden Visa-programma, of u nu een investering doet of ervoor kiest om naar het gebied te verhuizen. Neem gerust contact met ons op voor een gratis consult over het proces van het verkrijgen van een Golden Visa in Spanje.

Meer om te ontdekken